L'Eliana celebra la XIV Setmana dels Lletres Valencianes

Noticias
Fuente

La localitat de l'Eliana acull la XIV Setmana dels Lletres Valencianes, que se celebrarà del dilluns 20 al dijous 23 amb una lectura pública, una exposició i una conferència, organitzada pel Centre d’Estudis Locals (CEL), en col·laboració amb l'Ajuntament.

Per a commemorar el Dia de els Lletres Valencianes, que té lloc cada 20 de novembre amb motiu de la publicació de la primera edició del Tirant lo Blanc, la regidoria de Promoció del Valencià ha llançat la campanya ‘Espera llegint’ impulsada per la Fundació Bromera. D'aquesta manera, al llarg de la setmana, repartirà en les sales d'espera dels comerços i espais municipals diversos lots de llibres per a tractar de fer costat al comerç de proximitat i de fomentar la lectura en la llengua pròpia. Qualsevol comerç elianer que vulga participar podrà recollir el seu lot a l'Oficina de Promoció del Valencià, situada al Centre Sociocultural.

La nova edició de la Setmana dels Lletres s'inaugurarà el dilluns amb la lectura pública de textos, que comptarà amb l'acompanyament musical del mestre José Luis Faulí. A continuació, s'inaugurarà l'exposició ‘Escriptors valencians de l’exili’. Totes dues cites seran al Centre Sociocultural, a partir de les 19:00 hores.

La mostra, de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, es podrà visitar fins a dimecres i retrà homenatge a l'escriptor de l'any 2023, que en aquesta ocasió és el col·lectiu exiliat com són Angelí Castanyer Fons, Carles Esplà o Emili Gómez Nadal. Farà un recorregut per les geografies de l'exili valencià i per la trajectòria d'aquests escriptors, però també recordarà l'exili interior que van patir els ‘lletraferits’ que es van quedar i ressenyarà la contribució de l'exili de gran part del món de la cultura valenciana en la seua projecció internacional.

La setmana tancarà dijous amb la conferència del doctor en Filologia i escriptor, Pasqual Mas i Usó a la sala Pep Torrent del Centre Sociocultural, a les 19.00 hores.

 

Publicidad