Concentración contra las violencias machistas en el deporte convocada por Lliures y el Ayuntamiento

Noticias
Fuente

Este viernes, 8 de septiembre, a las 17.45h, la asociación feminista de l’Eliana, conjuntamente con el Ayuntamiento, ha convocado una concentración y lectura de un manifiesto a las puertas de la casa consistorial.

Bajo el lema, ‘La Igualtat en Joc’. S’ha acabat’, los organizadores quieren manifestar su más contundente repulsa sobre los hechos machistas protagonizados por Luis Rubiales en su calidad de presidente de la Real Federación de Fútbol, tras el partido que hizo ganadoras del titulo mundial a la futbolistas españolas. 

Así mismo, durante la lectura del manifiesto se pronunciarán categóricamente en contra de la decisión expresada por el máximo representante de la Federación de Futbol, en la asamblea posterior a los hechos, de no dimitir y de centrar el foco de culpa en la jugadora Jenny Hermoso revictimizandola.

Además se expresarán tajantemente en contra de la decisión del Tribunal Administrativo del Deporte (TAD) de calificar sólo como ‘Falta Grave’, y no ‘Muy grave, los hechos perpetrados por  la máxima autoridad de la federación futbolística en un evento internacional de tanta relevancia, que podría suponer su inhabilitación en un período entre un mes y dos años de su cargo, lo que le permitiría volver a la presidencia, e incluso, poder presentarse de nuevo a las elecciones para ese mismo cargo en 2024.

Así las cosas, tanto Lliures, como el Ayuntamiento invitan a todas las asociaciones y fuerzas cívicas de l’Eliana, a las y los deportistas en particular y a la población en general a participar de esta convocatoria y adherirse al manifiesto de repulsa, a través  de estos  dos correos electrónicos:  Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. o Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo..

ESTE ES EL COMUNICADO

COMUNICAT LLIURES -Associació Feminista de l'Eliana - 

'Lliures', Associació Feminista de l'Eliana, conjuntament amb la Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament del nostre poble i les diferents associacions cíviques de la localitat que han volgut adherir-se a aquest comunicat, manifestem la nostra més profunda i contundent repulsa a tots els fets masclistes protagonitzats per Luis Rubiales en la seva qualitat de president de la Federació Nacional de Futbol,  després de la celebració del partit entre Anglaterra i Espanya en què les jugadores espanyoles van resultar guanyadores de la Copa del Món de Futbol Femení.

Rebutgem taxativament també l'actuació de Rubiales durant l'assemblea nacional de la Federació Espanyola de Futbol, en la qual en un to xulesc va intentar centrar la culpa i el focus en la jugadora revictimitzant-la. Jenny Hermoso va ser agreujada per un superior amb un bes forçat que s'ha intentat justificar i normalitzar al costat d'altres actituds impròpies en un esdeveniment internacional que va poder veure el món sencer. 

I, a més ens pronunciem categòricament en contra de la decisió presa pel Tribunal Administratiu de l'Esport (TAD) que ha qualificat només de 'Falta greu' i no ?Molt greu' els fets perpetrats per la màxima autoritat del futbol federat al nostre país, que comportarà la inhabilitació del seu càrrec a tan sols un període d'entre un mes com a mínim i dos anys com a màxim,  podent-se de nou incorporar com a president i fins i tot presentar-se a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol en les eleccions de 2024. 

Lliures, qualifica aquests fets de masclistes, violents, manipuladors i indecorosos, que en res coincideixen amb els valors d'igualtat que han de regir en l'esport, i que recordem, van ser posats de manifest molt clarament per l'Organització de les Nacions Unides amb dues trucades a l'acció abans de la celebració del Mundial Femení de Futbol 2023.

La primera deia: "uneix-te per la igualtat de gènere", per fer realitat la igualtat com un dret humà fonamental i com a element crític per a un món pacífic i sostenible; i la segona deia: uneix-te per posar fi a la violència contra les dones", que demana posar fi a aquesta lacra, que és a més la violació de drets humans més generalitzada a tot el món.

"Les dones que competeixen en aquesta Copa del Món són models a seguir per a totes les nenes d'aquest planeta", va expressar per la seva banda la Directora Executiva d'ONU Dones, Sima Bahous. "La seva força i habilitats són inspiradores. Alhora, aquest torneig és un recordatori que hi ha massa dones i nenes que estan excloses del món de l'esport, i que fins i tot aquelles que hi participen experimenten amb massa freqüència un tracte discriminatori i, fins i tot, en alguns casos, abús. La Copa Mundial Femenina ens mostra quant es perden no només elles, sinó tothom, quan no brindem a les dones i les nenes les mateixes oportunitats que als homes i els nens. La nostra associació amb la FIFA, també en la campanya mundial 'El futbol uneix el món', reflecteix un seriós compromís i ambició d'abordar això en benefici de tots."

Les dues trucades a l'acció es van promoure per diversos mitjans: als braçalets de les capitanes dels equips, en taulers LED digitals als costats de la canxa, en grans banderes presentades a la canxa, projectats en pantalles gegants als estadis i a través de les xarxes socials. " uneix-te per la igualtat de gènere" va ser el missatge destacat en la jornada 3 (30 de juliol al 3 d'agost de 2023) i " uneix-te per posar fi a la violència contra les dones" va ser el missatge designat durant la semifinal (15 d'agost de 2023).

La Copa Mundial Femenina tracta de jugadores que marquen gols increïbles, prosseguia l'ONU, però l'objectiu més important és el de la igualtat de gènere. Altres cinc agències de l'ONU es van unir a l'activació de la causa "El futbol uneix al món", incloses la UNESCO, l'ACNUR, la Comissió de Drets Humans de l'ONU, el Programa Mundial d'Aliments i l'Organització Mundial de la Salut. 

No va ser suficient!

La igualtat en tots els àmbits ha d' estar garantida. Les lleis hauran de donar també un canvi en totes les entitats pertinents per adaptar-se al clamor en la societat, que no accepta que les dones continuem sent menyspreades, vexades o violentades amb conductes masclistes en qualsevol àmbit en què ens desenvolupem.

Per totes les futbolistes, esportistes i dones traiem la targeta vermella a Luis Rubiales, li ensenyem la porta de sortida i exigim la seva expulsió del món del futbol i l'esport.

Lliures, Associació Feminista de l'Eliana

L'Eliana 08.09.23

  

Publicidad