L'Eliana se volcó ayer con el colectivo LGTBI+ Marietes

Noticias
Fuente

El pueblo de l'Eliana se volcó ayer tarde con el colectivo LGTBI+ de l'Eliana, cuando la asociación MARIETES, no se amilanó ni frenó tampoco la convocatoria de concentración que se había puesto en marcha, derivada en principio del supuesto suceso perpetrado en Madrid contra un joven gay.  "La denuncia falsa del joven de Malasaña -aseguró la presidenta de la asociación, Silvia Prats - no va a servir para callarnos: un árbol no nos va a impedir ver el bosque, ya que las agresiones y delitos de odio son una realidad creciente en todo el país".

Así las cosas, MARIETES se personó en la concentración convocada en la plaza del Ayuntamiento para leer su comunicado de absoluta repulsa a las agresiones y ataques de odio contra gays, lesbianas y demás personas que colectivo LGTBIQ están padeciendo. En el comunicado, que a continuación transcribimos ,Silvia Prats, en nombre de MARIETES, demandó a toda la sociedad en general, agentes civiles, partidos políticos y medios de comunicación que se sumen a esta condena ya que los derechos civiles pertenecen a todos, haciendo un llamado a la reflexión a toda la sociedad con respecto a esto delitos de odio que en mas de una ocasión han tenido la muerte como resultado.

La concentración de ayer fue apoyada por un importante grupo de vecinos y asociaciones civiles de l'Eliana, e incluso de Riba-roja, además de todos los concejales del equipo de gobierno y representantes de partidos políticos como Els Verds  o  Esquerra Unida.

COMUNICADO

Davant dels greus atacs i agressions d’odi que gais, lesbianes, trans i altres persones LGTBIQ estem patint en els últims temps, l’associació Marietes ha volgut plantar-se i eixir a la plaça pública per a:

 

Primer: comdemnar i mostrar l’absolut rebuig a aquestes agressions.

Segon: mostrar la seua solidaritat i suport a totes les persones LGTBIQ agredides, físicament, psicològicament o verbalment.

Tercer: Demanar a tota la societat civil, agents socials i partits polítics que se sumen a aquest rebuig i facen seua la causa encara que no en siguen part, ja que els drets civils i humans pertanyen a tothom i si un col’lectiu és atacat, la societat i l’Estat de dret ho és igualment.

Quart: Exigir a la justícia (fiscalia i tribunals) i a les forces i cossos de seguretat que perseguisquen i detinguen els agressors, que investiguen si hi ha autoria intel•lectual i que es castiguen tots aquests fets i se’n depuren totes les responsabilitats, penals, civils i polítiques.

Cinqué: També demanem als mitjans de comunicació que siguen especialment escrupolosos amb la cobertura d’aquestes agressions i amb els discursos que directament o indirectament justifiquen o donen legitimitat a aquets actes.

Per últim, cridem a reflexionar a tota la societat: no podem legitimar els discursos d’odi emparant-nos en la llibertat d’expressió, perquè després es produeixen atacs i agressions que, a més de causar dolor i sequel•les a les víctimes directes, provoquen por i inseguretat a la resta del col•lectiu LGTBIQ. 

 

Els drets LGTBIQ són drets humans i són drets de tothom.

 

No a les agressions!

No als discursos d’odi!

No a l’homofòbia!

No a la LGTBIfòbia!

Sí a la convivència!

Sí al dret de viure sense por!

Sí a la visibilitat LGTBIQ!

 

 

 

Publicado por Vivaleliana en Miércoles, 8 de septiembre de 2021

Concentración en l'Eliana en repulsa a las agresiones de odio contra el colectivo LGTBI

Publicado por Vivaleliana en Miércoles, 8 de septiembre de 2021
Publicidad