L’ELIANA LAÏCA celebra la segona trobada al nostre municipi.

Noticias
Fuente

EUROPA LAICA va ser fundada al 2001 amb seu a Madrid  amb socis en diferents províncies de l’estat. Així va nàixer València Laïca, coordinada per Raquel Ortiz, que ens va acompanyar a la primera trobada i ho tornarà a fer a l’acte de presentació oficial al nostre poble al mes de gener. A aquesta s’han unit altres pobles de la província i ara també el nostre, L’Eliana.

Les persones que formen el col·lectiu iniciador de L’ELIANA LAÏCA, estan a l’espera de que els siga concedit per L’Ajuntament un lloc per reunir-se. Es  reuniran el proper dia 3 de desembre per concretar els objectius a aconseguir i acabar de definir-se com a grup. És un grup constituit per persones de diferents  ideologies i sensibilitats, obert a tothom, amb un pensament comú: el laïcisme en l’àmbit públic de les persones i societat.  El concepte de “laïcisme” és molt confús a la nostra societat però està en la línia de la nostra Constitució que declara que el nostre Estat és “aconfessional” i això tan bàsic deuria estar entès i incorporat en les accions, en primer lloc, dels nostres governants i partits polítics, encara que malauradament no és així.

El terme ”laïcista” fa referència a l’establiment de les condicions jurídiques, polítiques i socials idònies per el desenvolupament ple de la llibertat de consciència, base dels Drets Humans. L’ELIANA LAÏCA defensa el pluralisme ideològic com a regal fonamental de l’Estat de Dret i l’establiment d’un marc jurídic adequat i efectiu que el garantitze i el protegisca  front a tota interferència d’institucions religioses que impliquen avantatges i privilegis. L’efectiva separació de l’Estat i les religions, l’eliminació de privilegis jurídics, polítics, simbòlics, econòmics i tributaris d’entitats organitzades de qualsevol naturalesa, ja siguen religioses o no.

En aquest sentit es promourà la fi de la financiació de les religions per l’Estat, la fi de les exencions fiscals, l’eliminació de símbols religiosos en institucions públiques, l’eliminació de l’assignatura de religió a l’educació pública i la seua financiació, una Llei de Llibertat de Consciència y la derogació de la Llei de Llibertat Religiosa de 1980 i del Concordat i Acords de 1979 de l’Estat Espanyol amb la Santa Sede.

Així mateix, en aquesta segona trobada, es va proposar elaborar un programa d’actuació immediata per aplicar al nostre àmbit local, que com s’ha dit anteriorment, es concretarà a la propera reunió del dia 3 de desembre. També es va informar de la campanya unitària “PER UNA ESCOLA PÚBLICA I LAÏCA. RELIGIÓ FORA DE L’ESCOLA”, presentada i acceptada per la majoria de partits polítics durant les darreres eleccions del 10 N.

De moment hi ha unes trenta persones que han mostrat el seu interès en aquest moviment iniciat a L’ELIANA LAICA i les seues propostes. Esteu convidats tothom.

Més informació al facebook de Jordi Garcia Vilar actual coordinador en L'Eliana

Publicidad