El Centre d’Estudis Locals i la Regidoria de Política Lingüística celebren la ‘XIV Setmana de les Lletres Valencianes’

Noticias
Fuente

Enguany l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) i el Centre d’Estudis Locals CEL de l’Eliana han triat 'Escriptors valencians de l’exili” com a Escriptor de l’Any 2023, artistes i intel.lectuals valencians que hagueren d’emprendre el camí de l’exili durant la llarga dictadura de Franco.

Per a conmemorar-los l’AVL ha preparat l’exposició itinerant 'Escriptors valencians de l’exili', coordinada per Josep Palomero i dissenyada per l’estudi Espirelius. La mostra està formada per dotze panells que expliquen la tragèdia que va afectar els milers i milers de ciutadans que van haver d’abandonar el país en busca d’asil per por a la repressió subsegüent al desenllaç de la Guerra Civil de 1936-1939. Instal·lats en diferents països d’acollida, molts dels valencians exiliats van poder participar en diverses iniciatives de caràcter associatiu que els van permetre mantindre vius els lligams emotius i culturals que els unien a la seua pàtria enyorada.

Del 20 al 23 de novembre el CEL amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura i Política Lingüística de l’Ajuntamnet de l’Eliana ha organitzat un seguit d’actes:

El dilluns, 20 de novembre, DÍA DE LES LLETRES VALENCIANES a les 19:00h, al Nou Espai del Centre Sociocultural, donarà inici a la  XIV Setmana de les Lletres Valencianes amb la LECTURA PÚBLICA de textos per part de les associacions de la localitat, dels diferents escriptors exiliats, amb l’acompanyament musical del mestre, En José Luis Faulí.

A continuació tendrá lugar la inauguraració l’exposició  i se servirà un vi d’honor.

El día 23 de novembre a les 19:00h, al Nou Espai del Centre Sociocultural, es tancarà la setmana  amb  la conferència 'Escriptors valencians a l’exili' de Pasqual Mas i Usó, escriptor i doctor en Filología.

Publicidad