L'Eliana celebrarà la Setmana de les Lletres Valencianes entorn a la figura de Sant Vicent Ferrer

Noticias
Fuente

El Centre d’Estudis Locals (CEL), en col·laboració amb l'Ajuntament de l'Eliana, torna a celebrar la Setmana de les Lletres Valencianes que enguany estarà dedicada a la figura de Sant Vicent Ferrer, amb motiu del 600 aniversari de la seua mort.

Així del dilluns 18 al divendres 22 de novembre, de 9 a 14 i de 16 a 21 hores, es podrà visitar l'exposició itinerant ‘Sant Vicent Ferrer, un valencià universal’ organitzada per l'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL). La mostra serà inaugurada el dilluns a les 19 hores en l'Espai Expositiu del Centre Sociocultural. A continuació, tindrà lloc la conferència ‘L'oralitat en el sermó de Sant Vicent Ferrer’ a la Sala de debat Pep Torrent, que serà a càrrec d'Emili Casanova Herrero, doctor en Filologia i catedràtic de la Universitat de València.

Sota lemes com ara «Sant Vicent Ferrer, valencià universal» i «Projecció europea d'un sant valencià», l'any de Ferrer vol ser una celebració acadèmica i cívica per a lloar i recordar la trajectòria humana, intel·lectual i religiosa del beat. 

El dimecres 20 de novembre se celebraran els actes centrals del Dia de les Lletres Valencianes amb la lectura pública de textos de ‘Poemes d'un segle’. La cita serà a les 19.30 hores en el Centre Sociocultural, i en ella poden participar tots els veïns que desitgen recitar un poema facilitat pel CEL. L'acte comptarà també amb la col·laboració de diverses associacions del municipi.

Finalment, el dijous 21 a les 19 hores, serà la projecció de la pel·lícula ‘La portentosa vida del pare Vicent’, una comèdia valenciana dirigida per Carles Mira i estrenada en 1978 que es desenvolupa a la costa ibèrica durant la Reconquesta del segle XIV i que gira entorn del patró valencià.

La regidora de Cultura, Eva Santafé, ha convidat a tots els veïns a participar dels actes de la Setmana de les Lletres Valencianes a l'Eliana que, com cada any, organitza el Centre d'Estudis Locals amb la col·laboració especial en aquest 2019 de l’AVL entorn a una figura fortament implicada en la vida social del seu temps i ‘Escriptor de l'Any’ gràcies a la seua gran formació lògica, filosòfica i teològica.

Publicidad