El Centre d'Estudis Locals al Museu de la Seda i l'Església de Sant Nicolau a València

Noticias
Fuente

Dissabte passat, 26 de gener, una vintena d'associats del Centre d'Estudis Locals de l'Eliana van acudir a la ciutat de València per conèixer el Museu de la Seda i l'Església de Sant Nicolau.

Dos espais emblemàtics de gran valor cultural i artístic, recuperats i restaurats recentment per la Fundació Hortensia Herrero, la visita guiada va organitzar el Centre d'Estudis Locals de l'Eliana.

El grup del CEL va acudir primer al Museu de la Seda, en el conegut barri d' 'Els Velluters' en què es troba situat l'edifici des de 1479, i durant la seva estada guiada va poder conèixer des de la seva història i detalls arquitectònics, fins telers, el procés de producció de la seda i per suposat la ruta d'aquest finíssim i elegant teixit, del qual València va ser centre d'activitat comercial durant molts anys.

Seguidament els visitants es van desplaçar fins a l'emblemàtica Església de Sant Nicolau, patró de la Infància, en què també conduïts per una guia van poder contemplar els frescos i pintures de la seva capella, anomenada també com la 'Capella Sixtina Valenciana', i les històries circumscrites al sant, al costat d'altres imatges com la de Sant Judes Tadeu, patró dels impossibles.

La visita va acabar amb una "picaeta" molt valenciana en una coneguda i pintoresca taverna en la qual els visitants elianers van degustar faves i clotxines acompanyades d'una bona cervesa.

Una excursió cultural, que anirà seguida al llarg de l'any d'altres més, a través de les quals el Centre d'Estudis de l'Eliana continua amb la seva tasca de donar a conèixer el patrimoni cultural valencià.

Publicidad