El 'Voluntariat pel valencià' arranca amb 32 aprenents y 15 voluntaris

Noticias
Fuente

Un total de 15 persones voluntàries practicaran la conversa en valencià amb les 32 persones aprenents inscrites. El saló de plens va rebre a tots els participants en un acte presidit per l'alcalde, Salva Torrent, al costat de la regidora de l'àrea de Promoció Lingüistica, Carmen López, el responsable tècnic de la oficina municipal, Lluis Ferreres i la coordinadora técnica d'Escola Valenciana, Dariana Groza. Durant el mateix es van presentar les parelles lingüístiques, que en el cas de l'Eliana s'han convertit en trios, després del bon acolliment ciutadà de la iniciativa i es va fer lliurament de materials tant para formadors voluntaris com aprenents.

El 'Voluntariat pel Valencià' consisteix en una sèrie de sessions en les quals persones de manera altruista i sense necessitat de requisit acadèmic estiguen disposades a conversar i a ensenyar l'idioma a aquells veïns i veïnes que desitgen reforçar o practicar la llengua valenciana.

El 'Voluntariat pel Valencià' tindrà almenys deu setmanes de durada en les quals s'aconsella una sessió d'hora a la setmana. Aquesta iniciativa compta amb el suport d'Escola Valenciana que posa a disposició, tant de les persones voluntàries com de les aprenents, una sèrie de recursos didàctics així com llibres de relats curts en valencià i altres materials d'utilitat per a practicar la llengua.

Publicidad