El Centre d’Estudis CEL de l’Eliana i l'Acadèmia Valenciana de la Llengua trien a N’Isabel de Villena com a Escriptora de l'Any 2016 i 2017

Noticias
Fuente

Per conmemorar la figura de la primera escriptora en valencià, l’AVL va preparar una exposició on situa el focus en la importància de la dona a través de la literatura religiosa i de la seua obra la Vita Christi, i reivindica el paper femení en l´Edat Mitjana. L´obra de sor Isabel de Villena recobra importància i posa en valor la seua personalitat i influència en la literatura del segle d´or valencià. 

L’exposició la tindrem al nostre poble del 20 al 24 de novembre, en horari de dilluns a divendres de 9:00h. a 14:00 i de 16:00 a 21:00 h.; al voltant de la qual, el CEL amb la col.laboració de la Regidoria de Cultura, hem organitzat una sèrie d’ actes:  

El primer, la inauguració oficial de l’exposició cedida per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua “Sor Isabel de Villena, 1430-1490” que es farà el dilluns 20 de novembre de 2017 a les 19’00 hores en el Centre Social Cultural.  

Tot seguit, el mateix dilluns 20 de novembre “Dia de les Lletres Valencianes”, es realitzarà la Lectura Pública de textos d’ Ausiàs March i N’Isabel de Villena a la Sala d’Exposicions del Centre Socio-Cultural, acte al que podran afegir-se tots aquells que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autora, que els faciliatarà la nostra associació. 

El dijous 23 de novembre a les 19’00 h. Conferència “De LLull a March, de les raons necessàries al despoderament de la raó” a la Sala de debat “Pep Torrent”. Correra a càrrec del poeta, professor i membre del CEL de l’Eliana N’Antoni Ferrer i Perales.    

Publicidad