El Centre d’Estudis Locals de L'Eliana celebra els actes commemoratius de la República

Noticias
Fuente

El Centre d'Estudis Locals de l'Eliana (CEL) en col·laboració amb l'Ajuntament, ha organitzat una sèrie d'actes commemoratius del día de la República, que arrancaron  aquest dimarts, 4 d'abril, amb la inauguració de l'exposició 'República i art: Reviure de tot cor'.

La mostra que recopila obres d'un total de 15 artistes, en la seua majoria elianers, a través de les seues diferents propostes, llenguatges, e interpretacions i que fa també una reflexió sobre aquest período, arrancó ahir sota la direcció del artista Pepe del Campo amb un reeixit acolliment de públic que va omplir el recinte. L’ exposició es podrà visitar de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 16 a 20 hores fins al pròxim 21 d'abril.

En el seu discurs d'agraïment al CEL, Salva Torrent, va donar una molt important notícia a aquesta entitat cultural que compleix aquest 2023 vint anys de la seua fundació, comunicant als assistents que l'ajuntament rebrà un 1.500.000€ per a la rehabilitació de l'edifici històric més emblemàtic del poble, la Torre del Virrei.

El dijous 20 es reprendrà l'agenda amb la conferència 'Art i República' en la qual intervindran la ponent, Reyes Belvís, i el president del CEL, Rafa Desco. Un repàs a les activitats plàstiques que es van realitzar durant el temps de la República (1931-1939) lligades al procés de renovació cultural. La cita serà a les 19 hores al Nou Espai del CSC.

Els actes commemoratius conclouran el divendres 21, a la mateixa hora i en el mateix emplaçament, amb la projecció del documental 'Sense farina i sense res, la memòria silenciada', dirigida, guionitzada i produïda per Sergi Fernández Romero, amb qui les persones assistents podran gaudir d'un col·loqui. Un recorregut històric en la veïna localitat de la Pobla de Vallbona, resultat de dos anys de treball d'investigació universitària. L'obra compta amb la participació de 20 testimonis contemporanis en els temps de la segona República espanyola, la Guerra Civil i la postguerra que donen a la peça un grau de realisme i empatia dels fets més rellevants i transcendents.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Publicidad