José María Ángel se despide de la Corporación Municipal

Noticias
Fuente

José María Ángel se despidió de la Corporación Municipal durante el último pleno celebrado el pasado 27 de abril en el Ayuntamiento. El que ha sido el alcalde l'Eliana, durante casi 21 años, dijo adiós a los vecinos y vecinas del pueblo, agradeciendo a toda la Corporación el apoyo recibido durante las cuatro legislaturas en las que ha gobernado en la localidad. En sus palabras de despedida subrayó la honorabilidad del cargo desempeñado, tanto por él, como por cada uno de los concejales de su grupo municipal, que le habían acompañado a lo largo de estos años, así como también la de los concejales IU, socios de su gobierno, del PP y también los funcionarios municipales, el Sr. Secretario y el Sr. Interventor.

José María Ángel expresó, además, en ésta, su última comparecencia en un pleno, que su trayectoria profesional, política y personal había sido siempre "intachable, sin tener que avergonzarme nunca de ninguna de mis decisiones, ni actuaciones en la vida pública".

En su mensaje, José María Ángel, hizo hincapié sobre su decepción "ante algunas manifestaciones que se han vertido sobre mí, por parte de algunos miembros de la Corporación, atacando mi persona al margen de la vida pública, basadas únicamente en temas que pertenecen exclusivamente a mi vida privada. Actuaciones de ese tipo que yo nunca he hecho, ni haré sobre ningún miembro de la corporación, entendiendo que todos han sido grandes compañeros, han hecho una gran oposición, y han destacado por honorabilidad en todos los cargos."

DISCURSO DE DESPEDIDA JOSE MARIA ANGEL

Després de divuit anys de treball, esforç i dedicació, deixe l'alcaldia de L'Eliana.

Un període de la meua vida que ha sigut únic i irrepetible. Res del que em porte el futur serà tan satisfactori com aquest temps de servici al meu poble.

Ha arribat l'hora de dir adéu i deixar pas a una nova generació que es faça càrrec de continuar construint el futur de la nostra ciutat. Després de tant de temps, vull deixar constància del meu agraïment a tots els ciutadans i ciutadanes sense la comprensió i l'ànim dels quals hagués estat impossible aquest esforç. Gràcies a tots. I gràcies a la nostra societat civil: associacions, falles, entitats, empreses, companys i companyes, regidors... i tants que em deixe per citar per la seua col·laboració en fer una Eliana millor. Ells han sigut la Veritat, amb majúscules, de la meu gestió com alcalde i el centre del meu compromís amb aquest poble de progrés i avançat, solidari, modern i tradicional alhora, social i sociable, esportiu i saludable, i, per damunt de qualsevol altra consideració, un poble que és una referencia per a molts altres municipis, però sobre tot per al seus veïns, per als que han naixcut ací i per als que el triaren per a viure. Perque ells, vertaders protagonistes de l'història, són els qui porten l'estandart del seu orgull per viure en L'Eliana.

Quan vaig rebre per primera vegada la vara d'alcalde em vaig comprometre a tindre amb els ciutadans "compromís, credibilitat i confiança" i a buscar la seua complicitat. Modestament crec que eixos quatre ingredients ens han premés definir un model de ciutat que mira al futur amb força. Eixa confiança i la col·laboració mútua ha fet que em puga sentir recolçat i estimat per els meus conciutadans que són, en definitiva, els autèntics autors d'aquest projecte comú que és, ha sigut, és i serà L'Eliana.

Vull que sigau conscients de que sempre estaré i em trobareu a la vostra disposició, al servei d'aquest poble, perquè, com va deixar escrit Vicent Andrés Estellés, "No se és res, sinò se és poble"

Gràcies Eliana!!!

Dos discursos han influenciat en la meua vida:

Un, el de Lincoln, en Gettysburg (Novembre 1863), famós discurs honrat als morts. Als de la darrera batalla. També aquells primers pares de la pàtria, que feia més de 90 anys havien construït una nació concebida en la llibertat, en la que tots els homes eren iguals. I acaba dient: "que el gobierno del pueblo, por el pueblo y para el pueblo, no desaparezca de la tierra".

L'altre discurs que ha influït molt en la meua vida, és el del President Allende (11 de Setembre de 1973), quan l'asassí Pinochet, bombardejà el Palau de la Moneda. En aquella última intervenció radiada, va dir: "Quiero agradecerles a ustedes, ciudadanos, vecinos, la lealtad que siempre tuvieron, la confianza que depositaron en un hombre que solo fue intérprete de los grandes anhelos de justicia, (libertad, equidad, igualdad, crecimiento), que empeñó su palabra en que respetaría la Constitución y las Leyes. Y así lo he hecho....", i va acabar el discurs, dient: " Sigan ustedes sabiendo que mucho más temprano que tarde de nuevo se abrirán las grandes alamedas por donde pase el hombre libre, para construir una sociedad mejor".

Publicidad