Noticias
Fuente

El CEL presenta el llibre 'Desde la margen izquierda'

El dijous, 22 de novembre, a las 19:00 hores

Després de l'alt nivell mostrat pels rapsodes en la lectura pública de poemes de Teodor Llorente (recordeu que l'exposició dedicada al poeta valencià més important del segle XIX i clau del moviment literari conegut com la Renaixença romandrà oberta fins al dimecres 21 de novembre) el Centre d'Estudis Locals de L'Eliana continua amb una frenètica agenda cultural marcada per dos propostes d'actes/activitats molt recomanables:

El dijous, dia 22 de novembre, a les 19:00 hores, en el saló d'actes del Centre Sociocultural, faran la presentació del llibre 'Desde la margen izquierda' de Joan Romero (Catedràtic de Geografia Humana per la Universitat de València) i Joaquin Azagra Ros (Doctor en Història per la Universitat de València). Els autors compartiran amb els veïns les seues reflexions, a partir del cas valencià, sobre la situació actual, els canvis que s'estan produint en la societat i algunes propostes per a governar el present i imaginar el futur.Aquest assaig, escrit des del marge esquerre i des de la perifèria d'una societat europea desconcertada i atemorida, tracta del que preocupa a la majoria: per què les coses no acaben d'anar bé a Europa, per què no acaba de veure's el final del túnel, per què molts joves europeus veuen el futur massa lluny i per què han augmentat les diferències econòmiques entre uns pocs i la majoria. S'analitzen alguns dels grans canvis i paradoxes d'aquest nou temps i com són abordats per la socialdemocràcia europea. Es fa un primer anàlisi dels canvis socials i la geografia electoral valencians, per a després fer un recorregut pels grans debats, els reptes i la nova agenda de la socialdemocràcia a Europa, per a finalitzar plantejant en veu alta algunes de les qüestions més candents en el nostre entorn quotidià.

Presenten el llibreSalvador Torrent, President del CEL, Luis Andrés, coordinador de Tarde de Libros i els autorsJoaquín Azagra i Joan Romero. Un acte organitzat pel Centre d'Estudis Locals de l'Eliana (CEL), amb la col·laboració de la regidoria de Cultura.

I per al dissabte 24 de novembre al matí la visita guiada al Cabanyal (Poblats Marítims) organitzada per Josep Lluis Coll, membre del CEL. La eixida tindra lloc desdel Parking del Centre Sociocultural a les 10h. en cotxes particulars per a tornar a reunir-se a les 11h. en l'estació de tren del Cabanyal que està al final de Blasco Ibañez. Allí esperarà el guia, ni més ni menys que Vicente Gallart, arquitecte i president de l'Associació de Veïns del Cabanyal de València, que, durant 2h. i mitja farà gaudir del millor d'este antic barri de pescadors (La Llotja, el modernisme popular etc.). Passejaran per la zona afectada per la projectada prolongació de l'Av. Blasco Ibañez i comprovaran de primera mà les conseqüències que això comportaria a més de les que ja ha patit el barri. Ho faràn de la mà d'una persona que ha patit en primera persona l'assetjament de les administracions locals i autonòmiques a més de la famosa càrrega de la policia nacional a uns veïns que es manifestaven pacíficament davant d'uns enderrocaments il·legals comesos per l'Ajuntament de València.

La convocatòria queda oberta a qualsevol persona que vullga apuntar-se, encara que no siga membre del CEL.


Publicidad