Noticias
Fuente

L'Eliana es prepara per a la celebració del 9 d'Octubre

Ciclopasseig, fireta i actuació del Cor de L'Eliana

La celebració del 9 d'octubre a l'Eliana s'inicia este divendres 4 d'octubre amb la projecció de la pel.lícula "Cos Mortal" que la regidoria de Cultura ha programat en el marc de l'Any Estellés a L'Eliana i dins el seu cicle "Audiovisuals en la nostra llengua". El programa d'actvitats per al 2013 reuneix audiovisuals, el XXVI Ciclopasseig –enguany solidari- Vila de L'Eliana i la ja tradicional "Fireta del 9 d'octubre" que oferirà tallers, exhibicions d'esports i jocs tradicionals valencians, música i ball folk, llibres en Valencià i poesia, animació, concert coral celebrant la figura de Vicent Andrés Estellés.

El matí del 9 d'octubre començarà per als elianers i elianeres de totes les edats amb el XXVI Ciclopasseig Vila de L'Eliana que eixirà de la Plaça d'Europa a les 12:00h per recórrer els carrers del nostre poble. Enguany el ciclopasseig té a més una bessant solidària que ja coneixen els veïns de l'Eliana dels passats jocs esportius amb recollida de menjar no-perecedor per al Banc d'aliments. Des de de l'1 d'octubre, recollida d'inscripcions al Poliesportiu i als col.legis públics. L'organització recomana l'ús de casc als participants.

Per la vesprada, a partir de les 17:30h, la Fireta del 9 d'octubre, ubicada a la Plaça de l'Ajuntament, comptarà amb exhibicions i tallers d'esports i jocs tradicionals valencians com les birles, la pilota valenciana, la colombicultura, jocs de carrer participatius, tallerets temàtics de manualitats per als més menuts i animació a càrrec de joves voluntaris de L'Eliana del grup The Mudeitors, que amb les seues "xanques" venen acompanyant tots els esdeveniments festius del nostre poble.

Els joves voluntaris de l'Àrea de Juventut han preparat també per a aquesta ocasió un taller en el que celebrar l'amor el dia dels enamorats valencians: Sant Dionís, amb molta poesia i participació.

I els llibres en Valencià tindran també el seu espai a la Fireta del 9 d'octubre amb la participació de llibreries de L'Eliana i de les editorials ECIR i CARENA amb exposició i venda de llibres.

La música i el ball tindran enguany dos protagonistes: primer, i a partir de les 18:30h, a la pròpia Fireta en la Plaça, el grup de música folk Rascanya, oferirà una audició amb ball oberta a que tot el món hi participe i gaudeixca de la festa, del carrer i de la companyia. Després, i per a posar el tro final a la festa, el Cor de L'Eliana interpretarà el seu concert "Recordant a Vicent Andrés Estellés" amb Pep Ricart i Reis Juan. El concert serà a les 20:30h a l'Auditori municipal.

Publicidad