Noticias
Fuente

L'Ajuntament organitza la taula redona 'Nostre Estellés'

En homenatje al poeta Vicent Andrés Estellés

Dins el programa d'activitats que venen celebrant-se al municipi en el marc de "2013: L'Eliana i Vicent Andrés Estellés" i que commemoren els 20 anys de la mort del poeta de Burjassot -des del passat abril i que s'allargaran fins a la setmana de l'11 de novembre en que tindran lloc els actes de cloenda-, el proper dijous 17 d'octubre se celebrarà en L'Eliana un esdeveniment que, per les seues característiques i pel nivell dels participants, pot qualificar-se com de gran resó per al nostre poble: la taula redona que duu el títol de "Nostre Estellés". Un homenatge a Estellés que ho fa present i viu vint anys després del seu adéu.

Intervindràn en la taula Joan Oleza, catedràtic de Literatura, investigador, crític literari i novel.lista, a més de veí de L'Eliana que presentarà i moderarà l'acte; Jaume Pérez Montaner, poeta i professor i un dels millors coneixedors de l'Estellés i que comptarà amb la col.laboració d'Isabel Robles, poeta.

I, en representació dels professionals més joves, Maria Rosell, professora universitària i crítica literària i Pau Sif, poeta i traductor.

Cadascú dels participants farà una intervenció al voltant de la seua lectura d'Estellés, amb el triple objectiu de valorar la influència de l'obra de l'Estellés sobre la seua pròpia formació, ponderar l'interés dins el panorama actual de l'obra del poeta i la contribució a la memòria col.lectiva sobre l'autor, passant després a un col.loqui entre els integrants de la taula.

La proposta s'obri a més als participants a l'acte que estan convidats a elegir el seu poema favorit, "El seu Estellés", i compartir la seua elecció al diàleg que s'obrirà al finalitzar el col.loqui.

La taula redona tindrà lloc el dijous 17 d'octubre a la Sala polivalent del Centre Municipal de Formació de Persones adultes de l'Eliana, El Parc s/n. a les 19:30 hores.

Publicidad