Noticias
Fuente

José María Ángel anuncia que no se presentará a las próximas elecciones municipales

Salvador Torrent será el candidato del PSOE

Después de varias semanas de rumores sobre la decisión del alcalde de l'Eliana acerca de su eventual continuidad al frente del Ayuntamiento tras las próximas elecciones municipales, José María Ángel anunció, el pasado viernes 6 de febrero, a la Asamblea del PSOE de l´Eliana, en un discurso muy emocionado, su renuncia a encabezar la lista socialista.

Tras 24 años de dedicación al Ayuntamiento, primero como concejal, y después 18 como alcalde, Ángel considera que hay que irse "abans que pergues l'energia,... quan hages acomplert els objectius que et vares marcar, quan conserves intactes la teua il•lusió, la teua passió i la teua energia vital, quan cregues que ha arribat el moment de deixar pas. I fes-ho content i agraït."

En su discurso, José María Angel, ha reafirmado su compromiso político y personal con el proyecto común que, para él, ha sido y es el pueblo de l´Eliana. "Fent resum d'estos anys, tinc el sincer convenciment i la tranquil•litat d'haver estat fidel a aquelles tres "c" amb les que em vaig comprometre amb la ciutadania: compromís, credibilitat i confiança".

Transparencia, consenso, proximidad, atención a las necesidades de los vecinos, diálogo sincero, trabajo en equipo, complicidad, son las palabras con las que el alcalde de l´Eliana ha caracterizado su gestión, permitiendo definir un modelo de ciudad que la ha convertido en referente en el ámbito del deporte, contra la violencia doméstica, el bienestar social, la sostenibilidad, la cultura y la defensa del patrimonio ciudadano.

En el mismo acto, Ángel desveló el nombre de la persona que, consensuado con su partido, encabezará la lista por el Partido Socialista para las próximas elecciones y que no es otro que el que figuraba en todas las apuestas: Salvador Torrent, juez de paz, presidente de CEL y persona ampliamente respetada y reconocida, merced a su trayectoria personal y dedicación, desde hace muchos años, al pueblo que le vio nacer.

En sus palabras finales, José María Ángel, reafirmó su compromiso con l'Eliana: "Sempre estaré i sempre em trobareu a la vostra disposició, al servei d'aquest poble perque, com va dir Vicent Andrés Estellés: "No se és res, sinò se és poble".

La noticia, para algunos inesperada, ha causado un profundo impacto en muchos vecinos, que, al margen de su posición política o ideológica, reconocen en el alcalde de nuestro pueblo a un político entregado, abierto, trabajador, querido y capaz de conectar con los ciudadanos de toda condición.

A continuación transcribimos el discurso de despedida que ha hecho público José María Ángel a través de su perfil de Facebook:

ACABA UNA ETAPA. COMENÇA UN CAMÍ PLE DE REPTES

No dic adéu, sols fins sempre.

Mireu, treballar des de l'Ajuntament, ho deia també el dia de la meua presa de possessió, ara fa 18 anys, ha sigut un pas més en el meu compromís amb el poble, un pas natural, si voleu, fruit d'un llarg viatge per la vida.

El de hui, anunci de d'una despedida, és també un pas natural en aquest compromís, personal i alhora compartit. Fa 18 anys, quan preparava el meu primer discurs vaig trobar un fragment d'un diàleg de Plató que, rellegit més de dos mil quatre-cents anys després de ser escrit, em va semblar que tenia plena vigència, i amb el qual m'identifique molt a l'hora d'haver entrat a fer política. I diu així:

"Entra en política quan sigues gran, quan tingues experiència i saviesa, la vida resolta, els fills criats, quan hages demostrat habilitat en algun ofici, i no hi vages mai sol, vés-hi protegit amb un grup d'amics".

I després de viure amb intensitat aquests anys, m'atreveixc a continuar aquesta frase de Plató, i ara ja no és de Plató sinó que és meua, i jo diria:

"I ves-te'n abans que pergues l'energia, ix quan hages acomplert els objectius que et vares marcar, quan conserves intactes la teua il·lusió, la teua passió i la teua energia vital, quan cregues que ha arribat el moment de deixar pas. I fes-ho content i agraït".

I és ben bé així, content i agraït, com arribe al final de la meua etapa com a alcalde de L'Eliana ; en el moment que lliurement trie i consensuat amb el partit que represente, amb la tranquil·litat d'haver treballat cada dia per la transformació de L'Eliana i d'haver contribuït a deixar aquest poble millor de com era.

Durant estos anys cadascú dels ciutadans i de les ciutadanes, cadascuna de les associacions, falles, entitats, empreses de L'Eliana, han sigut la meua veritat en majúscules, i el meu compromís amb una nova manera de fer i d'entendre la política . Fent resum d'estos anys, tinc el sincer convenciment i la tranquil·litat d'haver estat fidel a aquelles tres "c" amb les que em vaig comprometre amb la ciutadania: compromís, credibilitat i confiança.

Des del consens, des de la proximitat, des de l'atenció a les necessitats del veïns, des del diàleg sincer, des de la governança, que no és res més que un compromís compartit, un treball en xarxa, fent equip des de les diferents sensibilitats, que ens ha permès treballar conjuntament amb ciutadans i ciutadanes implicats amb entitats i associacions.

Ha estat així, amb esta complicitat, com hem definit un model de ciutat, que potencia els seus valors i, alhora, mira el futur amb esperança i construeix un camí per arribar-hi.

Hem estat ambiciosos i hem avançat en posar en marxa reptes tan importants com ara esdevenir la ciutat referent en l'àmbit de l'esport, contra la violència domèstica i el benestar social, la sostenibilitat, la cultura; sempre posant en valor el valuós patrimoni de la nostra magnifica ciutadania.

Hem anat avançant en estratègies de transparència, de qualitat democràtica i de gestió ètica de la nostra actuació com a servidors públics.

I, amb aquesta manera de fer política, hem intentat fer de la honestedat i la confiança mútua aquell punt de trobada que permet ser i sentir-se còmplices del projecte comú que es, ha segut i serà L'Eliana.

No hem arribat al final del camí, no hem aconseguit tot, només faltaria. Hem, segur, comes errors, però sempre des de l'honradesa.

Tinc encara molts reptes fins a juny i no vaig a parar, ni a distraurem, -no ho he fet mai- contestant a mentides i marejos, hi ha feina, ganes i il·lusió.

Perquè per davant com a poble, com a societat i com a país, ens queda, encara, molt camí per recòrrer junts .

Tinc la tranquil·litat de que L'Eliana, tindrà de segur, un magnífic, honest i cabal alcalde, en Salvador Torrent, en el que confie totalment, per el seu coneixement, implicació i adoració per el poble en el que va nàixer.

També vos dic que vullc ajudar en tot a l'amic Ximo Puig perquè desitje de tot cor que un home bó, amb experiència municipal; però sobre tot preparat i honest i amb idees clares, siga President de la Generalitat.

I un compromís final: Sempre estaré i sempre em trobareu a la vostra disposició, al servei d'aquest poble perque, com va dir Vicent Andrés Estellés: "No se és res, sinò se és poble"

T'estime L'Eliana.

Josep Mª Àngel Batalla

Alcalde de L'Eliana

6 Febrer 2015


Publicidad