Noticias
Fuente

Els forns tradicionals de L'Eliana s'unixen a la nova campanya de promoció del valencià

Forn Les Casetes, Comes i Virgen de las Nieves

Els regidors responsables de les àrees de Promoció del Valencià i econòmica, Enrique Martínez Escrivá i Mercedes Berenguer, respectivament, varen obrir passat dilluns 14 d'abril la nova campanya provincial de promoció del valencià, «En valencià està més bo. El teu pa al teu forn», destinada en aquest cas, als forns i fleques tradicionals del municipi. Els dos regidors varen rebre al Saló de Plens una representació dels forns locals que hi participen -el forn de les Casetes; el forn Comes i el forn Virgen de las Nieves, lliurant-les un total de 500 coixineres de tela, els fullets i la cartelleria amb el vocabulari bàsic dels productes dolços i salats popis dels forns tradicionals en valencià que constituixen el suport d'aquesta nova campanya amb què cada forn podrà obsequiar als seus clients aprofitants les properes festes de Pasqua.

L'objectiu principal d'aquesta campanya, a la que l'ajuntament de l'Eliana ha volgut sumar-se, és fomentar l'ús del valencià en l'àmbit del comerç local i, concretament en este cas, en els forns tradicionals, sent la Unitat de Normalització Lingüística de la Diputació de València l'encarregada del disseny de tots els materials que aniran repartint-se.

Les coixineres per al pa són 100% de cotó i han estat fabricades en una empresa de la Comunitat Valenciana especialitzada en productes ecològics. Han sigut estampades una a una amb tintes ecològiques a l'aigua a partir del disseny de María López, antiga alumna de l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València, la qual ha utilitzat la tipografia com a element principal.

Aquesta campanya de foment de l'ús del del Valencià tindrà la seua continuació passades les festes amb el repart de cartelleria en valencià pels diferents comerços locals com ara carnisseries, fruiteries i verduleries, peixateries, tallers mecànics... Així com a la Unió musical i els centres educatius del municipi.

hornos-pan2-noticiahorno-pan-noticia



Publicidad