Noticias
Fuente

Continua la setmana dedicada a 'Rois de Corella' en l'Eliana

Conferència i lectura publica de textos de l'escriptor

El passat 17 de novembre el Centre d'Estudis Locals (CEL) de l'Eliana va iniciar en el nostre poble, amb la col·laboració de l'Ajuntament i la regidoria de Cultura, la setmana dedicada a l'escriptor i poeta valencià Roís de Corella.

L'Acadèmia Valenciana de la Llengua va triar a Joan Roís de Corella, clàssic del nostre Segle d'Or, com a Escriptor Valencià de l'any 2013, amb la intenció de donar a conéixer al poble valencià la vida i l'obra d'aquest escriptor, poeta, traductor i teòleg nascut en 1435 a Gandia. Roís de Corella va ser contemporani d'Ausiàs March, Joanot Martorell, Jaume Roig o Sor Isabel de Villena i està considerat un autor clau en el pas de la literatura medieval a la renaixentista. La seua influència en l'època va ser tan aclaparadora que, inclús, el final del' Tirant lo Blanch' està inspirat o copiat del seu 'Història de Leander i Hero'.

PROGRAMA D'ACTES AL CENTRE SOCIOCULTURAL:

Divendres 21 de novembre, 19:30 hores: conferència 'Vida i Obra de Roís de Corella' a càrrec d'Eduard J. Verger i Hervàs, poeta i traductor, autor de diversos estudis sobre Roís de Corella.

Diumenge 23 de novembre, 12:00 hores: Lectura Pública de textos de Joan Roís de Corella, acte al qual podran afegir-se totes aquelles persones que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l'obra de l'autor, que els facilitarà el CEL.

DESCARREGA ACÍ EL DÍPTIC INFORMATIU


Publicidad