Noticias
Fuente

Comença la setmana dedicada a 'Rois de Corella' en l'Eliana

Promoguda pel Centre d'Estudis Local i l'àrea de Cultura entre els 17 i 23 de novembre

El pròxim 17 de novembre dóna inici en l'Eliana la setmana dedicada a l'escriptor i poeta valencià Rois de Corella. El Centre d'Estudis Local, junt amb la regiduría de Cultura, han preparat una sèrie d'actes entorn d'esta figura del segle d'or, triat per l'Acadèmia Valenciana de les Lletres com a escriptor valencià de l'any 2013.

Rois de Corella potser un dels escriptors valencians menys coneguts entre els clàssics del segle d'or valencià, que no obstant això, va compartir temps i lletres junt amb altres escriptors més coneguts com Ausias March, Joanot Martorell, Jaume Roig o Isabel de Villena. L'obra de l'escriptor, poeta, traductor i teòleg nascut a Gandia en 1435, està considerada clau dins la literatura medieval i renaixentista valenciana.

Entre els seus escrits destaca la 'Historia de Leander i Hero', inspiradora del final del final de l'obra de Joan Martolrell , Titrant el Balnch Amb la 'Semana Rois Corella, el Cel del'Eliana i l'Ajuntament, se sumen a la tasca de rescatar de l'oblit a este escriptor universal, sense el que la literatura valenciana no estaria completa.

DESCARREGA ACÍ EL DÍPTIC INFORMATIU


Actos previstos en el Centre Sociocultural

17 de novembre a les 19.30 h: Inauguració oficial de l’exposició “Joan Roís de Corella i el seu temps” .La inauguració vindrà acompanyada de la projecció d’un documental sobre aquest personatge clau en la València del segle XV.

21 de novembre a les 19.30 h:Conferència “Vida i Obra de Roís de Corella”, a càrrec de N’Eduard J. Verger i Hervàs, poeta i traductor, autor de diversos estudis sobre Rois de Corella.

23 de novembre a les 12.00 h:Lectura Pública de textos de Joan Roís de Corella . Acte al que podran afegir-se tots aquells que vullguen participar-hi, llegint un fragment de l’obra de l’autor, que els facilitarà la nostra Associació.


Publicidad