Guerres per tot arreu

Parle Vosté
Fuente

Cada vegada que escolte els “Medis”, així com als “Especialistes” que, a les tertúlies, donen a entendre estar capacitats per opinar lliurement sobre qualsevol tema, sempre acostume a preguntar-me en quina Universitat els hauran aportat coneixements suficients, per no sols saber de tot, sinó, aparentment, “Sentar Càtedra” amb les seves opinions.

Ara, quan tothom té informació “Adequada” i semblen conèixer el perquè de totes les guerres que es desenvolupen al món, permetent-se fins i tot aportar la solució a cadascuna, sempre que tinga valor propagandístic, segons els seus propis criteris, més o menys polititzats, descobrisc que la Guerra d'Ucraïna, és una cosa prevista, previsible, fàcilment solucionable, amb la simple aportació d'armes i capital, procedent d'on siga, per tal que els naturals del país es converteixin en herois, jugant-se la vida, matant els matadors, de manera que certs interessats, puguen lluir els seus aparents “Equilibris”, mentrimentres assenten les seues reals posaders en magnífics butaques.

Jo mai no estat partidari, que a base d'aplicar més quantitat d'armes i diners, es puga arribar a la solució, però com que no soc cap tertulià, i per tant només puc manifestar el meu criteri “No Bel·licista”, espere i desitge que algú trobe les solucions, però, això sí, sense més Guerres que mai no ens poden portar a la Pau, com la llarga història de la Humanitat, sempre ha demostrat.

En aquest sentit, he bolcat els meus sentiments en un poema que ara compartisc, com a autèntic “Aguijón”, contra els actius membres d'una acció que, fa anys, vaig batejar amb una paraula nova, la “Iceberpolítik”, en la què poem veure el que volen que vegem, mentrimentres ignorem allò que està per davall del nivell de visió, tot i que siga més de 10 vegades superior al que ens deixen veure.

 

CURIOSITAT !!!

 

Les paraules Pau i Món, en llengua russa són iguals, Mir (???), de manera que declinant-les, es diu, “Pau al Món” (??? ? ????).

Trobe que més d’un o una, en llegir açò pensarà, que Innocent i Utòpic, i jo els hi respondria:

En aquest tema, soc Innocent i Utòpic, però, Què voleu que faça?

“És el meu pensament”

Víctor Iñúrria (2022-11-19)

 

SOFISMA

 

Si vis pacem, para bellum 

«Si vols la Pau, prepara la guerra».

 

Els qui ens han enganyat,

fent-ho sempre seguiran, 

jugant amb la innocència

de la “Simple” Humanitat,

faran abús de paraules,

sofismes aplicaran,

somriuran com a Sants,

amagant la veritat,

utilitzant el Poder

que oculta la realitat.

 

Diran que és la solució,

que amb la Guerra en ses mans,

la Pau es podrà assolir,

però mai no ens diran,

que “l’Enemic” de davant,

a la pobra de sa gent

tot el mateix li diran,

tractant de fer-los creure,

que sols aplicant la “Força”

la Pau asseguraran.

 

No siguem tan innocents,

tanquem ja les nostres boques,

perdem la cara de “Bleda”

recordem sempre l’adagi,

de cultura popular,

que pretenen que oblidem,

i mai no haurem d'oblidar,

“Mai l'ús de qualque Guerra,

la Pau ens aportarà”.

 

©? Víctor Iñúrria (14-11-2022)