Fuente

premis-ciutadania-2012-01 

'Són de L'Eliana i estimen el seu poble'

Solemne entrega dels 'Premis Ciutadania 2012'


L'Ajuntament de L'Eliana va fer entrega el dijous, 6 de desembre - dia de la Constitució- dels 'Premis Ciutadania 2012'. Estos guardons creats per a reconéixer la labor de veïns i col·lectius del municipi en els àmbits de la cultura, l'esport, col·lectius cívics, l'educació, l'empresa i el comerç, complixen enguany la seua quinta edició. L'acte, que va tindre lloc en el Saló de Sessions de la Casa Consistorial, va comptar amb la presència de membres de la corporació municipal, encapçalada per l'alcalde de l'Eliana José María Ángel, i nombrosos veïns, familiars i amics.


Una acte per a tots els elianers

A les onze del matí en el Saló de Sessions de l'Ajuntament de L'Eliana un quartet de corda de la Unió Musical de l'Eliana, dirigit per Josep Larrosa, va rebre als guardonats dels 'Premis Ciutadania 2012' junt amb familiars, amics i veïns del municipi que van omplir el recinte.’  

'Són de l'Eliana i estimen el seu poble' van ser les significatives paraules amb que l'alcalde, José María Ángel, es va referir als ciutadans i col·lectius que, en el matí del 6 de desembre de 2012, van arreplegar les distincions que els acrediten com 'Premis Ciutadania 2012’.

premis-ciutadania-2012-16

L'alcalde va destacar en el seu discurs que, “este Saló de Sessions de l'Ajuntament té l'immens honor d'acollir a este grup tan especial de persones - hòmens, dones, jóvens i col·lectius - que representen, cada un d'una manera única i singular, els valors que definixen el nostre poble. Però a més, tots tenen dos coses imprescindibles en comú: són de l'Eliana i volen a l'Eliana'” A més, la primera autoritat municipal els va agrair la seua labor afegint: “Vull dirigir-me a tots els premiats per a dir-vos de cor que vos necessitem. Vull animar-vos a continuar en este camí, perquè la vostra dedicació mereix la pena”. José María Ángel va acabar la seua intervenció explicant que, 'la Constitució és i serà el que nosaltres vullguem que siga, però recordem que no tots volem el mateix però necessitem el respecte per a continuar avançant junts. Fa falta molta valentia per a estar junts. Hui més que mai, permeteu-me que acabe dient: Visca la Constitució!".

>> POTS DESCARREGAR EL DISCURS SENCER FENT CLICK ACÍ <<

Els guardonats 2012

Els 'Premis Ciutadania' són el reconeixement de l'Ajuntament de l'Eliana cap a alguns dels seus ciutadans a qui considera exemple d'esforç, col·laboració, capacitat de transformació i dedicació al desenrotllament del municipi en tots els seus àmbits. Tots i cada un dels premiats han col·laborat a construir dia rere dia l'Eliana i fer d'ella un espai de convivència per a tots els veïns.

Irene Sanchís Jarque

Educació

Premi Ciutadania en la categoria “Educació”: Irene Sanchís Jarque: Els Premis Ciutadania també volen reconèixer la valia dels joves de L’Eliana, les seues actituds, coneixements i, en definitiva, la seua educació en valors. Irene Sanchís, és un eixample, com l’alumna amb millor expedient acadèmic de l’IES L’Eliana, en el Curs 2011/ 2012. Irene Sanchís va recalcar que agraïa el premi i que sobretot estava molt contenta de que el seu treball tinguera una recompensa.


Bar Torrent

Empresa

Premi Ciutadania en la categoria “Empresa”: Bar Torrent:  L’activitat econòmica és altre dels factors claus de la nostra societat. La restauració i hostaleria de l’Eliana no li te por ni a la competència ni al pas del temps, apostant pel tracte directe, pels productes de qualitat i barrejant innovació i tradició. Per una llarga i dilatada trajectòria empresarial i per la seua implicació en la promoció i en la dignificació de l’hostaleria i la restauració de proximitat premiem enguany al Bar Torrent, especialment a:  Salvador Torrent Català (Propietari) i Joaquín Coll Coll (Gerent) . Salvador Torrent es va mostrar molt emocionat amb el premi i va recordar als seus pares que van ser els fundadors del Bar Torrent així com la labor de continuïtat per part de Joaquín Coll que ha mantingut l'esperit i la passió d'este emblemàtic establiment de l'Eliana.


José Antonio Marí Alcázar

Esport

Premi Ciutadania en la categoria “a l’Esport”: José Antonio Marí Alcázar: L'esport facilita un marc privilegiat per a aprendre i viure els valors més positius de la convivència: el respecte per la diversitat, l'exercici de responsabilitats, els compromisos cívics, l'adquisició d'habilitats personals i socials o la creació d'un sentit d'identitat i pertinença a una comunitat. A L´Eliana, la incidència del sector de l'esport en la qualitat de la convivència, la creació de riquesa, ocupació i la projecció exterior és especialment significativa. El nostre atleta d’elit, José Antonio Marí, és la suma de tots aquest factors, destacant per la seua trajectòria i professionalitat, fent de l’esport el principal factor d’associacionisme i d’integració, havent participat a les Paraolimpiades del 2012. El germà de José Antonio Marí, Luis, va ser l'encarregat d'arreplegar el premi y va dir que “Jose Antonio de segur està molt emocionat y content”.


Cáritas Diocesana L'Eliana

Col·lectiu Cívic

Premi Ciutadania en la categoria “Col·lectiu Cívic”: Cáritas Diocesana L’Eliana: Aquest organisme, vinculat a l’Església Parroquial de la Nostra Senyora del Carme, està dedicat a la coordinació de la beneficència humanitària. La missió de Càritas està centrada en les seues activitats en defensa de la dignitat humana. Càritas és una organització dedicada al combat de la pobresa, de l’exclusió, de la intolerància i de la discriminació. Els treballs de Càritas en relació a l’assistència i el servei social, són realitzats sense tenir en compte la confessió, raça, gènere o ètnia, sent una de les més àmplies xarxes humanitàries de tot el món. Premiem enguany a Càritas Diocesana de L’Eliana, especialment a:  Caridad Blat Tarazona (Presidenta Càritas L’Eliana) i D. Bartolomé Ferrando Bargues (Rector de la Parròquia de la Nostra Senyora del Carme).


Ràdio Túria

Cultura

Premi Ciutadania en la categoria “Cultura”: Radio Túria: La cultura forma part d’un dels principals actius del desenvolupament de L’Eliana, a través de diferents medis. La cultura promou i facilita la consolidació de múltiples projectes d’iniciativa ciutadana, de participació, de formació. Radio Túria és un mitjà de comunicació nostre, que enguany compleix el seu XX Aniversari. Des de la seua primera aparició a les ondes, Radio Túria, la nostra Emissora Municipal, s’ha adaptat al temps, al seus oients, al seu públic. Ha fet un bon treball, digne d’aquest reconeixement públic. Manolo Villada, va declarar que este premi era també per a tots els col·laboradors de la ràdio, sense les quals no seria possible haver complit vint anys en antena.

premis-ciutadania-2012-28

Maribel Fuertes, responsable de la Jam Poètica de L'Eliana, va sorprendre els assistents i al propi director de Ràdio Túria, Manolo Villada, amb un poema escrit expressament per a l'ocasió, titulat 'A la radio', que va llegir davant de tots els presents i que es pot llegir al complet al finalitzar este reportatge.


Marga Ferrer Marí

Ciutadana

Premi Ciutadania en la categoria “a la Ciutadana”:  Marga Ferrer Marí: Veïna il·lustre de L’Eliana, desenvolupant un destacable treball al camp del fotoperiodisme i la comunicació, amb una reconeguda trajectòria professional com a fotògrafa de premsa. Ha realitzat nombroses exposicions de prestigi en Galeries i Sales d’Exposicions a nivell nacional i internacional, sempre des d’una mirada a través de la seua cambra fotogràfica. En paraules de Marga “soc fotògrafa des de que vaig començar a enquadrar la realitat del meu entorn, com un somriure convertit en “click”. Un espai obert per a compartir detalls de l’actualitat, de vida, de fotografia”. Marga Ferrer també va donar les gràcies pel premi, va explicar que li encantava viure a l'Eliana i que es reconeguera la seua labor com fotoperiodista sobretot en els temps que corren per a esta professió. A més va aprofitar per a felicitar l'alcalde en el dia del seu aniversari que coincidia amb esta celebració.


 

La comissió

José Cerezo, director del periòdic L’Eliana 2000 i membre de la comissió 'Premis Ciutadania' 2012 de l'Eliana va ser l'encarregat de llegir l'acta amb els noms de cada un dels guardonats d'esta quinta edició.

La comissió 'Premis Ciutadania 2012', presidida per l'alcalde de L'Eliana, José María Ángel, està composta per: Sergio Montaner (Portaveu PP), Mercedes Berenguer (Portaveu PSOE), José Lorente (Potaveu EU), Salvador Torrent (representant del CEL), Horacio Andújar (representant d'associacions veïnals), Vicente Roncero (representant cultural), Ricardo Arnau (Capellà - Pàrroc Emèrit), José Cerezo (Director de l'Eliana 2000), Concha Montaner (representant esportiva). 


 

 

old_radio

 

A LA RADIO

Radio temprana que promete soles perdurables.

Radio nocturna de voz quebrada y cómplice;

la que confunde el silencio haciéndolo sonar,

coreando frases y diálogos fascinantes.

La que funde la luna precedida por tardes lluviosas,

de leñas prendidas en los fríos inviernos.

Nos has acunado entre ondas,

vertido besos adolescentes 

regalado música compañera,

satisfechos recuerdos de vida entera.

Tus frecuencias y señales

se metieron en nuestras casas.

Hoy venimos a tu encuentro,

encumbramos tu susurro

rememoramos tu historia;

adoquinada de personas que te dieron sentido

y una bella existencia.

Hoy nuestra radio sigue un rumbo certero,

llevada de la mano por la persona más adecuada.

Ésa que te enseño a crecer,

la misma que te dio su aliento,

la que te orientó y puso el viento a tu favor

para que viajaras sin temores.

Radio de río, radio del Turia,

de huerta de siglos

de barranco sembrado de cañas.

Radio que radia nuestras vidas.

Gracias por darnos tantas canciones,

sabias voces, esperanzas y alegrías.

 

MARIBEL FUERTES.