Noticias
Fuente

L'Eliana homenatja a Teodor Llorente

en el centenari de la seua mort

El CEL va organitzar una lectura pública del seus poemes

L'Eliana ha sigut el municipi escollit per la Universitat de València i l'Acadèmia de les Lletres Valencianes per al tancament de l'exposició itinerant de l'any de Teodor Llorente després del seu recorregut per diferents municipis valencians. Amb motiu del centenari de la mort del pare de la "Reinaxença Valenciana", el Centre d'Estudis Locals ha organitzat una setmana completa dedicada a la memòria de l'escriptor, periodista i poeta. Una mostra que romandrà oberta fins a dimecres que ve, 21 de novembre en el Centre Socicultural.

Diumenge passat, 17 de novembre va tindre lloc també en el Centre Socicultural, com a part viva de l'exposició, una lectura pública d'un nombre important de les poesies que conformen la dilatada obra del poeta.

El president del CEL de L'Eliana, Salvador Torrent va pronunciar les paraules d'obertura de l'acte per a donar pas seguidament a Víctor Iñurria que va exercir de mantenedor del mateix. Al voltant de 14 composicions poètiques de l'escriptor valencià es van donar cita en aquesta trobada poètica de la mà dels representants de les diferents agrupacions cíviques, culturals i polítiques del nostre municipi.

Així el CEL va aconseguir reunir les veus de la corporació municipal, dels diferents portaveus polítics, de les Falles, del Club de Lectura de L'Eliana, de Teatreliana, de la Jam Poètica, dels mestres del municipi, de les Ampas dels col•legis, així com d'alguns ciutadans de L'Eliana.

La reunió va permetre escoltar recitar per part del govern municipal, a l'alcalde José María Ángel, als portaveus Sergio Montaner per part del Partit Popular, a Mercedes Belenguer per part del Pspv- Psoe i a José Lorente per part d'Esquerra Unida. En representació dels Verds de L'Eliana va llegir Katja Villatoro.

També van interpretar poemes les AMPAS de L'Eliana que van estar a càrrec de les veus de Rafa Desco i de Vicen Córcoles. Modesta Ferre i Jordi García van llegir en representació dels mestres del municipi, mentre que Marcos Jiménez, Joan Verdú, Julia Serra, Belinda Cairols i Virginia Solsona ho van fer per part de Teatreliana.

Per descomptat escoltarem les veus dels membres del Centre d'Estudis Locals de L'Eliana, Pura Perís, Lluis Andrès, Víctor Iñurria i Toni Ferrer.

Per la Jam Poètica de L'Eliana van intervenir Maribel Fuertes i Emma Forés que va venir desde Catalunya- i per sorpresa van ser convidats a participar Vicent Viguer i Vicente Villar els qui van acceptar gustosament.

En representació del Club de Lectura de L'Eliana sentirem a Laia Giner, a Empar Sempere i a la seua coordinadora Lorena Barroso que, a més de recitar, va sorprendre gratament a l'audiència acompanyant part de la poesia amb una preciosa interpretació d'una cançó de bressol.

A més vam poder sentir per part de les agrupacions falleres a Rosa de la Falla del Mercat, a Vicent per la del Carme, a Rosa de la de José Antonio i a Chiqui del Molí.

Una trobada el d'aquest diumenge ple d'emoció, que va reunir a L'Eliana entorn d'una de les figures més rellevants i fructíferes de les lletres valencianes. A continuació els deixem la relació de les poesies recitades en aquesta trobada que de ben segur podran descarregar en internet. Una obra que val la pena conèixer.

1.- VALÈNCIA I BARCELONA.

2.- LA BARRACA.

3.- A MON LLIBRE.

4.- CANÇÓ DEL TEULADÍ.

5.- A LA MAR MEDITERRANEA.

6.-PRIMAVERAL.

7.- MATINAL.

8.- CANT DARRER.

9.- MALAMENT ENSOMNI.

10.- CARTES DEL SOLDAT.

11.- MA FILLA IRENE.

12.- ARRÒS EN FESOLS I NAPS.

13.- VALENCIANETA.

14.- VORA EL BARRANC DELS ALGADINS.

Publicidad