Noticias
Fuente

Els versos de Vicent Andrés Estelles van acompanyar la ‘Nit de Sant Elíes’ a la Torre del Virrei

El Centre d’Estudis Locals de L'Eliana va concedir els seus ‘Premis Sant Elíes 2013’.

L'escenari de la Torre del Virrei va acollir, la passada nit del dissabte 20 de juliol, la sisena edició de la ‘Nit de Sant Elies’ i la concessió dels ‘Premis Sant Elíes 2013’ que atorga cada any el Centre d’Estudis Locals de l'Eliana.

Els versos de Vicent Andres Estellés, en les veus de la formació musical ‘Sis veus per un poeta’, van acompanyar la vetlada després del sopar valencià a la fresca, que com en cada edició preparen els membres del CEL i a la qual van assistir -en aquesta ocasió- més de 200 persones. Entre els comensals van estar Carmina i Isabel, filla i néta respectivament del poeta de Burjassot, que van acudir a l'acte, que es va tancar amb un homenatge musical al poeta, format part del actes en enguany 2013 que ha sigut declarat per l'Ajuntament de L'Eliana com a any Estellés.

Pura Peris i Rafael Desco van ser els encarregats de presentar l'esdeveniment, en el qual d'una banda es va fer un recorregut – a través del video commemoratiu ‘10 anys del CEL a L'Eliana’ - de les nombrosíssimes activitats que ha desenvolupat aquesta entitat cultural elianera dedicada a la conservació i recuperació dels senyals d'identitat de L'Eliana, per a després nomenar i pujar a l'escenari als guardonats 2013 i finalment tancar la nit amb l'espectacle musical- poètic ‘Sis Veus per un poeta’ en honor a l'escriptor i periodista valencià.

Després de les paraules oferides per l'alcalde del municipi, José María Ángel i pel president del CEL de L'Eliana, Salvador Torrent, van pujar a arreplegar els seus premis els homenatjats 2013. En primer lloc es va produir el ‘Esment Especial Nit de Sant Elies 2013’ a Francisco Romero Sierra, soci- fundador d’Amics del Patrimoni Históric Cultural de La Pobla’, per la seua contribució a la recuperació històrica de L'Eliana, que va permetre al CEL la commemoració del 75 aniversari de la independència com a municipi en 2012. Seguidament va ser guardonat amb el ‘Premi Nit de Sant Elies’, José Manuel Rico, ex –director del C.P Verge del Carmen, per la seua trajectòria educativa a L'Eliana al llarg de 23 anys, en els quals va contribuir activament a la formació i l'ensenyament en valencià. Finalment van ser guardonats també amb el ‘Premi Nit de Sant Elies’, els Clavaris de Sant Antoni, per la seua contribució i manteniment d'una de les festes més assenyalades, tradicionals, populars, participatives i antigues de L'Eliana, com l'és, la de ‘Sant Antoni del Porquet’.

La nit va tancar amb l'esperada actuació de les components de ‘Sis Veus per un poeta’, agrupació musical, formada per sis veus femenines: Eva Dènia, Lola Ledesma, Mª Empar Hurtado, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Silvia Ampolla, que van estrenar a L'Eliana, en ocasió de l'any Estellés i la Nit de Sant Elies, un magnífic espectacle. L'agrupació femenina va combinar veu, música i instruments valencians amb els benvolguts i reconeguts versos del poeta de Burjassot. Una esplèndida, càlida i emocionant posada en escena que sense cap gènere de dubtes no va deixar indiferent a ningú.

Nota: El vídeo commemoratiu de 10 anys del CEL en L’Eliana pot veure's en la pàgina www.celdeleliana.es i en You Tube. Els seus autors són els membres del CEL de L'Eliana: Cristina Corral i Robert Fuster.

Publicidad