S’ha acabat, ni un pas enrere, contra totes les violències masclistes sempre!

Parle Vosté
Fuente

Des de Lliures, associació feminista de l’Eliana diguem S’HA ACABAT, diguem prou a la invisibilització la violència sistèmica i sistemàtica que patim les dones a tot el món pel fet de ser-ho. ES HORA d'exigir, als diferents governs i institucions, mesures efectives per a combatre els feminicidis, els assassinats de dones a l’estat espanyol i a la resta del món. 

Les xifres són esgarrifadores  ( des de l’inici del recompte a l’any 2003, han sigut assassinades 1.234 dones.) i ens indiquen que encara tenim molta feina per fer, sobretot si volem que la cura de la vida siga el nucli central i l’erradicació de les violències masclistes, una de les metes de l'Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible, Agenda que a l’Eliana ha de ser també una realitat. 

Hi ha un element bàsic en les relacions humanes i socials per a la conscienciació sobre aquesta plaga social, i que és clau en la prevenció de les violències masclistes: el consentiment lliure i voluntari, a l’hora de practicar una activitat sexual. Practicar l'habilitat de preguntar, confirmar l’acord de forma explícita, és un aprenentatge fonamental que s’ha de practicar des de qualsevol edat: co-educació i respecte, sols una educació pública, laica, pot garantir el principi de llibertat i d’igualtat entre dones i homes. 

Reclamem revisar el pacte contra la Violència de Gènere i reforçar la prevenció en les administracions públiques i en l' empresa privada. Exigim revisar els recursos destinats i les diferents mesures que s' estan adoptant en el marc de la Llei en tots i cadascun dels àmbits 

de la societat. 

Es preocupant els missatges de l’extrema dreta fomentant el creixent negacionisme de la violència de gènere; ens precoupa l'augment dels casos entre la població més jove, els nous models d' agressió en xarxes socials i l' increment del consum de pornografia pels menors d'edat a través d' internet, la “nova escola d’educació sexual”. Cal que es persegueixen les xarxes criminals del proxenetisme i de la tracta amb finalitats d'explotació sexual, que es penalitze la demanda que crea i manté el sistema  prostitucional, SENSE PUTERS NO HI HA PROSTITUCIÓ.

El nombre de dones assassinades en 2023, és nefast: un total de 52(fins al 8 de novembre) a mans de les seves parelles o ex parelles, superant en 13 a les 39 de l' any passat en la mateixa data. Aquestes dades manifesten la imperiosa necessitat de situar la lluita contra el masclisme criminal  en primera línia de l' acció política i social. La prevenció i la protecció de les víctimes han de continuar sent prioritats  a l'agenda de l’Estat i de la Comunitat Valenciana per avançar cap a una societat més segura i igualitària en què  les dones pugem viure en llibertat i sense por.

Els casos de violència de gènere que es produeixen a diari a Espanya, la tradicional naturalització de certs comportaments masculins, fins ara tolerats, minimitzen l'assetjament i situa el focus en la víctima en lloc de fer-lo en la persona que delinqueix, revictimitzant a les dones que pateixen les violències.

En Aquest 25N, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones, Lliures fem una crida a actuar decididament contra l’ocultament de la violència de gènere en tots els aspectes de la vida, per poder dir S’HA ACABAT! 

S’HA ACABAT, violència masclista  no són només els colps o els assassinats, aquests són els casos més fàcilment identificats, i dels que es fan ressò els mitjans de comunicació. 

S’HA ACABAT, violència masclista és cobrar menys pel fet de ser dona, que ens sexualitzen, que se’ns apropen envaint el nostre espai vital o ens miren de forma lasciva, que ens infravaloren, que invisibilitzen els nostres treballs i la nostra activitat, o que ens donen un bes que no hem demanat.....

S’HA ACABAT, és necessari actuar i que aquesta societat reaccione.  No podem permetre que la involució de qui nega l’existència de la violència de gènere continue ocupant espais… 

Us esperem demà a la marxa cívica, a les 12 organitzada per l’Ajuntament i el Consell de les dones, des del centre socio cultural fins la porta de l’Ajuntament.

UNIDES CONTRA LA IGNORÀNCIA DE LA NEGACIÓ: REACCIÓ, EDUCACIÓ, FORMACIÓ I EVOLUCIÓ. 

DENUNCIEM TOTES LES VIOLÈNCIES MASCLISTES 

ARA MÉS QUE MAI, UNA VIDA LLIURE DE VIOLÈNCIES  MASCLISTES!!

Pura Peris, secretària de Lliures.