Bonificar el transport públic mesura sostenible i anti crisi

Parle Vosté
Fuente

Per què no subvencionem el transport públic com a mesura anti crisi?

En aquests moments tan complicats per la ciutadania amb una inflació galopant que colpeja especialment a les persones amb menys recursos, els governs han d’actuar d’una manera ràpida i efectiva. 

El govern espanyol va apostar fa uns mesos per bonificar el preu de les gasolines en 20 cèntims amb la idea d’alleutgerar la despesa en combustibles i al mateix temps lluitar contra la inflació. En canvi altres països com Alemanya han posat el punt de mira en el transport públic fent una espècie de tarifa plana de 9 € al mes. No són mesures incompatibles però a mi em sembla molt més adequada la que ha pres Alemanya. No tot el món va a treballar en cotxe… afortunadament!! Les persones que fan servir el transport públic per anar a estudiar i a treballar i d’esta manera a més ajuden a la lluita contra el canvi climàtic poden pensar amb molta raó: i a nosaltres el nostre govern no ens ajuda? Ací la Generalitat va prendre la mesura de fer ús del transport públic els diumenges de manera gratuïta per 3 mesos… . Sent una mesura en la bona direcció resulta clarament insuficient…

Pensem que és urgent i de justícia prendre la decisió de bonificar el transport públic en la línia del que han fet altres països europeus. Aconseguirem dos beneficis alhora: guanyarem persones usuàries i per tant eliminarem vehicles contaminants dels nostres carrers i carreteres i ajudarem a arribar a fi de mes a moltes famílies que ho estan passant molt malament.

Javier Soria (Coordinador local Els Verds de l’Eliana)