Participació ciutadana?

El Aguijon
Fuente

Participació ciutadana?

No sé si recorden que a l’Eliana tenim un Consell de Participació ciutadana, on estan representades les distintes associacions locals, fòrum de consulta i aportació de propostes que afecten a tota la ciutadania.

Dic no sé si recorden ja que aquest Consell es va reunir per última vegada el 12 de desembre de 2016, per donar compte del projecte de pressupost i les propostes veïnals que d’acord a allò que l’ajuntament anomena pressupostos participatius s’havien presentat. També es va anunciar per part de la Regidora responsable, en aquell moment, de benestar animal que en un pròxim consell de participació es donaria compte del text d’una proposta d’ordenança de convivència animal.

 Moltes coses hi havien pendents de tractar al Consell, entre d’altres, continuar treballant com consolidar la idea de pressupostos participatius, abordar un nou reglament del Consell de participació per obrir aquest fòrum a més ciutadania i l’esborrany d’ordenança animal...

Però han passat sis mesos i no s’ha tractat res... El consell de participació no s’ha tornat a reunir tot i que segons el reglament ho havia de fer cada tres mesos. Ara bé, això si,  l’Ajuntament ha llançat de nou la possibilitat de fer propostes per al pressupostos, unes recomanacions sobre animals i convivència, ha contractat un empresa per generar  actes del plenaris i gravar en vídeo, i altres accions que ens afecten sense escoltar al Consell de Participació. Ha canviat alguna cosa a l’Eliana? Amb les incorporacions de desembre a l’equip de govern, canvis de delegacions i de regidories es pensa que ja no cal obrir els fòrums ciutadans? Ja no hi ha que ser transparent? O és que ara ho parlen particularment amb les entitats que ho consideren i ja no cal un Consell? Eixe és l’exemple de Govern obert i transparència de l’actual equip de govern?

Pura Peris García

Sumem per l'Eliana

EU-Els Verds