Reportajes
Fuente

 

Lliurament dels premis

 

IX Nit

d'Escola Valenciana

Guardó extraordinari per al Cor de L'Eliana

 


L'Eliana va acollir el dissabte 11 de febrer la novena edició de la Nit de Escola Valenciana sota el títol 'En clau de lluna' al seu Auditori municipal. L'acte va reunir a un gran nombre de personalitats del món polític entre els quals es trobaven l'alcalde, Josep Maria Ángel, acompanyat dels regidors Mercedes Berenguer, Enrique Martínez Escriva, Marta Andrés, José Lorente, a més de les diputades autonòmiques Carmen Ninet, Marga Sanz i el diputat Enric Morera, la senadora Carmen Alborch i Joan Baldoví, diputat al Congrés, juntament amb representants de la comunitat educativa.


 

La gala es va iniciar amb la interpretació de la 'Moixeranga' per part de la Colla de Dolçainers del Camp de Turia que va donar pas al Cor de L'Eliana sota l'adreça de Juli Hurtado. Seguidament va intervenir la Associació Cultural L'Aljama de Betera que va interpretar balls populars valencians del segle XIX com una 'masurca' de Serra i una 'xota' de Bétera.

Durant l'acte, al que van assistir al voltant de 400 persones, Escola Valenciana va presentar la cinquena campanya solidària que amb l'eslògan 'Un euro = Llavor de Pau'.

Durant l'acte, al que van assistir al voltant de 400 persones, Escola Valenciana va presentar la cinquena campanya solidària que amb l'eslògan 'Un euro = Llavor de Pau' col•laborarà amb l'ONG Escoles Solidaries a fundar un centre educatiu en Punto Chico (Guatemala). El president de l'ONG Escoles Solidaries, Joan Bou, va anunciar que es pretén inaugurar aquest centre el proper 25 d'abril.

Els premis de la Nit de Escola Valenciana van centrar l'atenció de la cita cultural. En aquesta edició van correspondre a la revista Saó, que va rebre el guardó a l'ús social del valencià i a Paco Muñoz, per la seua trajectòria individual. El guardó extraordinari va correspondre al Cor de L'Eliana.

El president de Escola Valenciana, Vicent Moreno, va pronunciar un breu discurs en el qual va reivindicar un nou consens per un model d'escola pública en valencià i de qualitat, sense color polític.

Abans del sopar oficial el Cor de L'Eliana va interpretar, de nou, altres tres peces que van acabar sent acompanyades pel public assistent. La gala es va clausurar amb més música a càrrec del grup de hip-hop en valencià 'Rapsodes' i discomóvil.

També van acudir en nom i representació de les seues organitzacions:

- Miguel Angel Vera, de la Federació d'Ensenyament. (CC.OO)

- Vicent Mauri, de Intersindical Valenciana

- Pepa Llorca, de UGT

- Agustí Cerdà, President d'Esquerra Republicana del País Valencià.

- Gloria Marcos, membre del Consell Valencià de Cultura (EU).

- Pilar Sarrión, reponsable d'educació (PSOE)

- Pura Peris, responsable de relacions Institucionals Els Verds del País Valencià.

- Isabel Vazquez Navarro, Vicerectora d'estudis i política lingüistica de la Universitat de Valencià Estudi General.

- Rosa Serrano, escriptora i editora de la editorial Tandem.