LOMCE: Història d'un disbarat

El Aguijon
Fuente

La notícia del President del Govern, Mariano Rajoy, de suspendre el valor acadèmic de les proves d’avaluació final de 4 ESO i 2n de Batxillerat fins que s’arribe a un pacte educatiu no és l’anunci que volia escoltar la comunitat educativa, en peu de guerra contra aquesta llei.

En primer lloc, és una llei que mai havia d’haver vist la llum. No es pot promulgar una llei educativa que des del primer moment ha tingut en contra la pràctica totalitat de la comunitat educativa i que es va aprovar al Parlament amb els vots del PP, aleshores amb majoria absoluta en el Parlament. Però no, s’entestaren en dur-la endavant i posar-la en marxa amb presses…. No fora que la majoria absoluta s’acabara i tocara o modificar la llei o simplement guardar-la en un calaix.

Ara volen buscar un Pacte Educatiu. La veritat és que es tracta d’un exercici de cinisme increïble i d’una presa de pèl a la comunitat educativa i a la ciutadania en general. Per què ara sí i no abans? Ja està bé de fer lleis educatives sense consens i de jugar amb el futur dels i de les nostres joves, els quals a hores d’ara no saben de què es van a examinar i amb quina finalitat abocant-los a una situació de manifesta “inseguretat educativa”.

Per no parlar del paperot que ens toca fer als professors que els fem classe. I el senyor Wert en el seu destí daurat de París com a premi pels serveis prestats, rient-se probablement de tot i de tots i totes.

Impressionant!

Javier Soria, professor de secundària

Esquerra Unida-Els Verds, Sumem