Els Joves Verds de l'Eliana de ruta al Parc Natural de la Serra d'Espadà

Noticias
Fuente

 

Els Joves Verds de l’Eliana van organitzar el passat diumenge 19 de juny una ruta al Parc Natural de la Serra d’Espadà.  Aquest parc natural es va declarar el 1998 i és un dels més extensos del territori, amb unes 31000 hectàrees. És la segona ruta que té lloc en un parc natural, després de la de la Serra Calderona, i la primera que s’ha realitzat a Castelló.

L’objectiu, a més de gaudir de la natura, era conéixer un poc millor com es gestionen els Espais Naturals Protegits, de la mà d’Adriana Sòria Peris, exbecària de Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural i guia d’aquesta ruta. Així, els i les participants han tingut l’oportunitat de recórrer els boscos de sureres millor conservades del País Valencià i aprendre a identificar alguns dels representants més comuns de la flora i fauna valencianes.

Al llarg de tot el recorregut, s’han observat restes de construccions tradicionals, com molins, neveres i carboneres, que permeten fer-se una idea de com s’hi vivia en l’època. També s’han visitat pobles amb molt d’encant, com Eslida i Aín. Finalment, s’ha realitzat una incursió a La Mosquera per completar la jornada, on es poden contemplar grans sureres i racons amb vegetació ombrívola que recorda més als paisatges del nord d’Espanya que no pas a la regió mediterrània.

Com sempre, Els Joves Verds de l’Eliana animen a tots i a totes a contactar amb ells si teniu cap proposta o voleu apuntar-vos a les seues activitats (gratuïtes) aquest estiu. Podeu trobar-los al Facebook en la seua pàgina Joves Verds de l’Eliana.

Publicidad