Setmana de les Lletres Valencianes amb Carles Salvador

Noticias
Fuente

El Centre d'Estudis Locals de l'Eliana dedica una serie d'esdeveniments a la figura de Carles Salvador dins de la Setmana de les Lletres Valencianes.  Carles Salvador va ser nomenat escriptor de l'any per l'Academia Valenciana de la Llengua i per això l'Eliana ha volgut sumarse a esta iniciativa que servirà per a conèixer en més profunditat a esta figura clau de la literatura valenciana.

La figura de Carles Salvador és clau per a entendre el valencianisme cultural i literari del segle passat. Maestro, gramàtic, literat, polític i valencianista. Convençut que la defensa del valencià era un pas indispensable i previ a la recuperació de la personalitat valenciana. En 1932 amb la finalitat de poder llegir, escriure i ensenyar correctament la llengua va signar amb altres intel·lectuals les 'Normes de Castelló' i va elaborar publicacions fonamentals com 'Ortografia valenciana'.

L'Eliana - concretament el Centre d'Estudis Locals - vol també retre homenatje a Carles Salvador i convoca a tots els veïns a participar en les diferents activitats programades:

- Dilluns, 16 de novembre, tindrà lloc la inauguració de l'exposició 'Carles Salvador, escriptor de l'any 2015' amb la projecció de la pel·licula 'Carles Salvador, Elogi d'un xiprer' d'Alfred Ramos i Joan Vergara. Amb la presència del director n'Alfred Ramos González, a les 19:30 h. en el Centre Sociocultural.

- Divendres 20 de noviembre es farà la conferència 'Carles Salvador i l'ensenyament de la llengua' a càrrec d'En Josep Daniel Climent Martínez a les 19:30 h. en el Centre Sociocultural.

- Diumenge, 22 de noviembre, a les 12:00, el CEL convoca a la ciutadania, representants polítics, entitats socials i associacions del nostre poble a una mostra de lecutra pública de l'obra de l'escriptor valencià de l'any en el Passeig Secondo Baldin, del Parc de la Pinada.

Publicidad