L'Eliana va celebrar la 'Gala Fallera 2017'

Noticias
Fuente

El Centre Sociocultural va acollir l'esdeveniment amb un auditori ple de gom a gom. La Junta Local Fallera de l'Eliana i l'Àrea de Festes de l'Ajuntament, van celebrar diumenge passat, 19 de febrer, en un emotiu acte, la seua tradicional Gala Fallera que va reunir a les quatre comissions del municipi amb els lemes 'Las Falles Patrimoni de la Humanitat' i el ja conegut de tots, 'L'Eliana en Falles, Festa Segura'.

L'Auditori Municipal va acollir l'esdeveniment que van presidir les quatre comissions del municipi representades per les seues Falleres Majors i Infantils i els seus Presidents, sota la direcció de la secretària de la JLF, Ana Belén Cristobal Roldán. El discurs central va anar a càrrec de l'edil de festes, KiKe Martínez Escrivà, qui conjuntament amb l'alcalde de la localitat, Salva Torrent, van concedir les Espardenyes d'Or 2017, que cada any atorga la junta del municipi a aquelles persones que han destacat per la seua labor i entrega en cada Falla.

Així enguany, les distincions anaren cap a les Bunyoleres de la Falla Josep Antoni, Purissima i Major, Teresa Ferrer per la Falla del Mercat, Emilio Suárez per la Falla Antic Molí i José Arnau per la Falla Verge del Carme. Per la seua banda, el Forn de les Nieves va rebre també este guardó que va recollir Rosada Prats Civera. Entre les novetats d'enguany, destaca la entrega del premi al guanyador del Primer Concurs del 'Cartell de Falles de l'Eliana', que va ser per a Vicente Fortea,  faller de la Comissió de la Falla Verge del Carme i que va estar prou ovacionat pel seu disseny que representarà a les Festes Falleres de l'Eliana en 2017.

A mes a mes, en la gala, varen projectar-se uns vídeos, aportació de la Regidoria de Festes,  amb imatges recopilatòries de les Falles de l'Eliana i de València, com a reconeixement a una festa considerada com 'Patrimoni de la Humanitat' per la Unesco,a la Comunitat Valenciana y al poble l'Eliana.

Abans de les interpretacions dels 'play-backs' de les quatre comissions, van intervindre la Moixaranga de Torrent i la Rondalla Tossal de Llíria.

Proper dissabte, 25 de febrer, tindrà lloc la Crida 2017.

Publicidad